Wegens vertrek van de huidige penningmeester zijn wij op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Bestuurder gezocht: wie heeft hart voor de Schermer molens?

Het is een prachtig gezicht, draaiende molens in de polder de Schermer. De Schermer Molens Stichting laat 15 molens draaien: 11 poldermolens, graanmolen De Otter en 3 strijkmolens bij Rustenburg. De middelste molen bij Schermerhorn is ingericht als museum en trekt in normale jaren 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.
De molens zijn onlosmakelijk verbonden met de polder. Maar liefst 52 molens maalden in 1633 het Schermeer leeg en lieten zo nieuw land ontstaan. Gelukkig hebben een aantal molens de tand des tijds doorstaan. Zij verrijken nog steeds het polderlandschap. De Schermer Molens Stichting is er trots op dat haar molens in goede staat verkeren en dat in de Museummolen het verhaal van de droogmakerij aan een breed publiek wordt uitgedragen.

Het in stand houden van de molens en het goed laten functioneren van de Museummolen gaan niet vanzelf. Een flinke groep enthousiaste mensen werkt hieraan mee: twee molenaar-beheerders, vrijwillige molenaars, baliemedewerkers, onderhoudsmedewerkers, een instandhoudingscommissie en een bestuur dat dit alles in goede banen leidt.
Binnen het bestuur komt de functie voor penningmeester vrij.

De penningmeester is verantwoordelijk voor het financiële beheer, sturing en verantwoording van de stichting en wordt daarbij ondersteund door een extern administratiekantoor die de administratie verzorgd. De molenaar-beheerder is verantwoordelijk voor de financiële zaken rondom de Museummolen. Een financiële achtergrond is voor de penningmeester noodzakelijk.

Voor meer informatie neem contact op met:

Noor Ney (voorzitter) 0639276332